Linkovi

Legende tenisa i Elton John u humanitarnoj akciji


Pop zvjezda Elton John, takodjer, je igrao na Smash Hits turniru u Washingtonu
Pop zvjezda Elton John, takodjer, je igrao na Smash Hits turniru u Washingtonu

U Washingtonu su se ovih dana okupila neka od svjetski poznatih imena iz svijeta tenisa, na Smash Hits turniru čiji su domaćini bili poznata britanska pop zvjezda Elton John i legenda američkog tenisa Billy Jean King. Bilo je to veče tenisa i zabave, namjenjeno prikupljanju sredstava za borbu protiv AIDS-a.

Bilo je to veče zabave, ali i ozbiljnog tenisa. Na terenu su bila neka poznata imena kao Martina Navratilova, Steffi Graf i njen muž Andre Aggasi. Ali, to je takodjer bila humanitarna akcija prikupljanja novca za borbu protiv AIDS-a.

Jedan od domaćina, Billy Jean King, bivša teniska šampionka, je rekla da je važno da se to dešava upravo u Washingtonu, u gradu u kojem je procenat HIV-om zareženih 12 puta veći od nacionalnog prosjeka.

Legende tenisa i Elton John u humanitarnoj akciji
Legende tenisa i Elton John u humanitarnoj akciji

"Divno je biti ovdje u centru, u glavnom gradu Amerike", rekla je Billy Jean King.

Zvjezda pop muzike, Elton John je i sam bio na terenu. On svake godine igra u paru sa slavnim teniserima u sličnim humanitarnim akcijama.

"Od svih sportista, teniseri su prvi kada je riječ o prikupljanju sredstava za borbu protiv AIDS-a i upozoravanja na opasnosti od te opake bolesti. I zbog toga zaslužuju priznanje", lkaže Elton John.

"Uvijek kada mogu, ako me pozovu ja učestvujem. Divno je biti na terenu sa svim tim legendama koje uvijek viidimo na ovakvim dogadjajima", kaže Martina Navratilova.

Njen muž, legenda američkog i svjetskog tenisa Andre Aggasi kaže da mu je drago da učestvuje „i vidim kako daleko, uz malo napora, možemo doprijeti. Mislim da to vidimo svaki put kada igramo na ovim turnirima."

I publika je došla. Ne samo da bi dali humanitarni prilog nego i da uživaju u mečevima.

Na aukciji je prikupljeno 100 hiljada dolara lokalnim organizacijama za borbu protiv AIDS-a, i isto toiko AIDS Fondaciji Etona Johna
Na aukciji je prikupljeno 100 hiljada dolara lokalnim organizacijama za borbu protiv AIDS-a, i isto toiko AIDS Fondaciji Etona Johna

Claude Okin, ljubitelj tenisa kaže:

"Ovo je moj deseti turnir Smash Hits turnir, i ja sam ljubitelj Svjetskog tima tenisa. Volim kako se igra. Svi izlaze na teren. Očito tu ima odličnih igrača, nekih legendi tenisa. To je divno i zabavno."

A Christine Cornish, koja je takodjer bila u publici kaž:

"Oni su tako prirodni, divni ljudi i očito je koliko žele vratiti publici koja im je toliko dala, i zaista rade divan posao za publiku."

Smash Hits turnir se održava u okviru AIDS Fondacije Eltona Johna. Ali polovina prikupljenih donacija ide lokalnim organizacijama na unapredjenje prevencije protiv AIDS-a, testiranje i lječenje. Ove godine na aukciji je prikupljeno 100 hiljada dolara za lokalne humanitarne organizacije.

Uz sve to turnir je i zabavan,a Elton John kaže da mu je stalo i da pobjedi:

"Važno je ko pobjedi, jer Billy Jean i ja smo takmičarskog duha i dugogodišnji smo prijatelji."

Ali, ovaj put, u Washingtonu je tim Billy Jean King, pobjedio tim Eltona Johna 19-15.

XS
SM
MD
LG