Linkovi

Talibani preuzeli odgovornost za napad na američki konzulat u Peševaru


Talibani preuzeli odgovornost za napad na američki konzulat u Peševaru

U priopćenju američkog veleposlanstva u Islamabadu kaže se da su najmanje dva pakistanska zaštitara ubijena u koordiniranom napadu puškama, granatama i automobilom bombom

Talibani su preuzeli odgovornost napad na američki konzulat u Peševaru, u Pakistanu, u kojem su poginule najmanje tri osobe. U priopćenju američkog veleposlanstva u Islamabadu kaže se da su najmanje dva pakistanska zaštitara ubijena u koordiniranom napadu puškama, granatama i automobilom bombom. U priopćenju veleposlanstva osuđuje se napad, a u Washingtonu je glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs izjavio da je administracija duboko zabrinuta zbog njega.

Dužnosnici službe sigurnosti kažu da je automobil bomba eksplodirao pored kontrolne točke pred konzulatom, a militanti su potom bacili nekoliko ručnih bombi otvorili vatru iz drugih oružja. Policija je odmah zatvorila cijelo područje. Zasad nema izvješća da je neki američki državljanin ubijen ili ranjen u ovom napadu. Prije toga jutros su vlasti priopćile da je bombaš samoubojica ubio najmanje 41 osobu i desetke ranio na jednom političkom skupu u oblasti Donjeg Dira. Riječ je o skupu pakistanske stranke koja podržava vojne operacije protiv talibana i drugih islamskih militanata u zemlji.

XS
SM
MD
LG