Linkovi

SZO pokrenuo kampanju cijepljenja protiv ospica i rubeole u 112 zemalja svijeta


SZO pokrenuo kampanju cijepljenja protiv ospica i rubeole u 112 zemalja svijeta
SZO pokrenuo kampanju cijepljenja protiv ospica i rubeole u 112 zemalja svijeta

Europske zemlje su zaostale u svom cilju eliminacije ospica i rubeole ove godine, tijekom koje su već nekoliko puta izbile ospice. Na području istočnog Sredozemlja, kako kaže SZO, 25 posto smrtnih slučajeva kod djece ima za uzrok bolesti koje se mogu spriječiti cijepljenjem

Svjetska zdravstvena organizacija danas je pokrenula kampanju cijepljenja u tri velike regije svijeta – u 112 zemalja i teritorija američkih kontinenata, Europe i Bliskog istoka – s ciljem sprečavanja širenja bolesti koje uzimaju danak u ljudskim životima.

Što se europskih zemalja tiče, glasnogovornik Svjetske zdravstvene organizacije Daniel Epstein je rekao da su one zaostale u svom cilju eliminacije ospica i rubeole ove godine, tijekom koje su već nekoliko puta izbile ospice.

Na području istočnog Sredozemlja, kako kaže Svjetska zdravstvena organizacija, 25 posto smrtnih slučajeva kod djece ima za uzrok bolesti koje se mogu spriječiti cijepljenjem.

Cijepljenje se provodi i u Haitiju, Dominikanskoj Republici, Surinamu i Francuskoj Guyani, te u Nikaragvi.

Kampanja cijepljenja počela je točno dan prije Svjetskog dana borbe protiv malarije. Američka državna tajnica Hillary Clinton objavila je tim povodom priopćenje u kojemu se ističe predanost Sjedinjenih Država smanjenju malarije. Ta bolest je jedna od najvećih zdravstvenih pogibelji za polovinu svjetskog stanovništva. Ona je peti vodeći uzrok smrti među zaraznim bolestima.

XS
SM
MD
LG