Linkovi

Svećlja objavio snimak iz Banjske na kome se navodno vidi Radoičić


Pripadnici Policije Kosova stražare tokom sprovođenja jednog od uhapšenih nakon oružanog incidenta na sjeveru Kosova, u Prištini, 26. septembra 2023.
Pripadnici Policije Kosova stražare tokom sprovođenja jednog od uhapšenih nakon oružanog incidenta na sjeveru Kosova, u Prištini, 26. septembra 2023.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjajl Svečlja objavio je u utorak snimak sa nadzorne kamere, na kojem se vidi grupa napadača u dvorištu manastira Banjska, među kojima je, kako je izjavio, Milan Radoičić, potpredsjednik Srpske liste.

Svećlja je na Facebooku naveo da je "Radoičić bio vođa ove terorističke grupe i napada u kojem je ubijen policajac Afrim Bunjaku".

"Ovo na slikama ispod je Milan Radoičić, potpredsjednik Srpske liste, također osoba sa crne liste SAD i Ujedinjenog Kraljevstva", poručio je kosovski ministar unutrašnjih poslova.

Na video snimku iz manastirskog dvorišta vidi se više naoružanih osoba u maskirnim uniformama.

Kosovska policija i dalje je pojačano prisutna na prilazima selu Banjska i u samom selu, pretraživanje terena i dalje traje, ali građanima je dozvoljeno da selo napuste ili u njega uđu, u slučaju da su nekome potrebna medicinska pomoć, lijekovi ili iz sličnih potreba, izjavio je za KoSSev zamjenik komandira Kosovske policije regiona Sever, Veton Eljšani.

On je objasnio da je potrebno da se mještani ovog sela obrate policijskim službenicima.

"Policajci će u tom slučaju da pitaju građanina gdje ide i kojim povodom. Nije tačno da nikog ne puštamo da izađe, nego se procedura sprovodi slučaj po slučaj", naveo je Eljšani.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG