Linkovi

Sullivan: Rusija će platiti visoku cijenu ako upotrebi hemijsko oružje


Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Jake Sullivan (Foto: REUTERS/Leah Millis)
Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Jake Sullivan (Foto: REUTERS/Leah Millis)

Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Jake Sullivan upozorio je da će Rusija, kako se izrazio, platiti visoku cijenu ukoliko bude izvršila napad hemijskim oružjem na Ukrajinu.

Sullivan je ukazao da će svaki napad na teritoriju NATO-a izazvati pun odgovor zapadne alijanse.

"Sjedinjene Države i saveznici konsultuju se o rastućoj prijetnji napada hemijskim oružjem. Direktno komuniciramo sa Moskvom kako bismo upozorili na takve poteze", rekao je Sullivan za američku televiziju CBS.

"Upotreba oružja za masovno uništenje bila bi šokantna dodatna granica koju ruski predsjednik Vladimir Putin prelazi u smislu napada na međunarodno pravo i međunarodne norme", istakao je Sullivan.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG