Linkovi

Sudija: Tinejdžer da plati 37 miliona zbog izazivanja požara u Oregonu


Arhiva - Požar u Igl kriku širi se duž reke Kolumbija u Oregonu, 5. seprembra 2017.

Tinejdžeru koji je izazvao veliki požar u sjeveroistočnoj američkog državi Oregon, naređeno je da plati gotovo 37 miliona dolara kao obeštećenje u narednoj deceniji.

Petnestogodišnjak je ranije ove godine priznao da je puštao vatromet u Igl krik kanjonu 2. septembra. Požar koji se brzo širio izazvao je evakuacije, duže zatvaranje glavnog međudržavnog autoputa i uništenje glavne turističke atrakcije u prirodi.

Oblasni sudija u ponedeljak je naredio da tinejdžer pripremi plan isplate kako bi nadoknadio štetu žrtvama, uključujući i američku šumarsku službu i Odelenje za transport Oregorna, 36.618.330,24 dolara za pokrivanje troškova vatrogasaca, popravku i obnovu u klisuri i oštećene domove.

Obnova je samo odgovornost tinejdžera, ne i njegovih roditelja, koji su imigranti iz Ukrajine.

Prošle nedelje, advokati odbrane pozvali su na "razumnu i racionalnu" kaznu, nazivajući 37 miliona "apsurdnim" iznosom za dijete.

Sudija je rekao da ako tinejdžer izvrši sporazumna plaćanja, kopmpletira uslovnu kaznu i ne počini druga krivična djela, može stati nakon 10 godina.

Tinejdžer je takođe osuđen na društveno-koristan rad i mora da napiše više od 150 pisama izvinjenja onima koji su bili pogođeni vatrom koja je spalila 194 kvadratna kilometra.

Nacionalna oblast Kolumbija River Gordž privlači više od tri miliona turista godišnje i posjeduje najveću sjevernoameričku koncentraciju vodopada.

XS
SM
MD
LG