Linkovi

Studija: Distanciranje u SAD možda i do 2022. godine


Za sada jedina mjera koja daje rezultate u borbi sa virusom je socijalno distanciranje, Foto: (AP Photo/Jacquelyn Martin)
Za sada jedina mjera koja daje rezultate u borbi sa virusom je socijalno distanciranje, Foto: (AP Photo/Jacquelyn Martin)

Mjere socijalne distance u SAD možda će morati da se primjenjuju do 2022. godine, rezultat je istraživanja Fakulteta za javno zdravlje američkog Univerziteta Harvard, prenosi Reuters.

Studija je objavljena neposredno nakon jučerašnje objave o rekordnih 2.200 preminulih u SAD samo u jednom danu, ukupno više od 28 hiljada dok se u vrhu američke administracije razmatra pokretanje ekonomije.

"Prelazne mjere socijalnog distanciranja možda će biti neophodne do 2022. godine, osim u slučaju povećanja kapaciteta za pružanje osnovne medicinske pomoći, pronalaženja tretmana ili vakcine", navodi se u istraživanju stručnjaka sa Harvarda.

Studija navodi i da bi produžetak socijalnog distanciranja najvjerovatnije imalo negativan udar na ekonomiju, društveni život, i obrazovanje.

U studiji se upozorava da bi čak i u slučaju očigledne eliminacije korona virusa na snazi morale da ostanu mjere nadzora jer bi novi talas širenja smrtonosnog virusa mogao da se ponovi 2024. godine.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG