Linkovi

Obama zahtjeva od Kongresa da se posveti otvaranju radnih mjesta umjesto stranačkim razmiricama


Weekly address, 08/20/11
Weekly address, 08/20/11

Takodjer predsjednik Obama je zatražio produženje olakšica poreza na plaću, koje godišnje pridonesu tisuću dolara prosječnoj obitelji

Američki predsjednik Obama je ponovio zahtjev Kongresu da stavi na stranu politiku i da brigu za Ameriku stavi na prvo mjesto te da se posveti otvaranju novih radnih mjesta za neuposlene. Predsjednik Obama je uputio ovaj zahtjev tijekom svoje tjedne poruke iz ruralnog područja savezne države Illinois. On je takodjer pozvao Kongres da usvoji program izgradnje cesta koji će stvoriti radna mjesta na obnovi cesta, mostova i aerodroma. Takodjer predsjednik Obama je zatražio produženje olakšica poreza na plaću, koje godišnje pridonesu tisuću dolara prosječnoj obitelji, navevši da su sve te ideje razumne i uživaju podršku i demokrata i republikanaca, no da članovi Kongresa igraju političke igre koje nazaduju zemlju.

Početkom rujna, nakon što se članovi Kongresa vrate u Washington s ljetne stanke, predsjednik Obama će predstaviti novu inicijativu za stvaranje novih radnih mjesta. U poruci Republikanske stranke, guverner savezne države Ohio John Kasich pozvao je članove te stranke da suradjuju s demokratima, no upozorio ih je da ne rade kompromise protiv svojih načela. U petak američka je vlada objavila izvješće prema kojem je stopa neuposlenosti prošli mjesec rasla u više od polovine saveznih država. Prošli mjesec broj radnih mjesta u Sjedinjenim Državama povećao se za 117 tisuća, što je manji broj nego početkom godine. To je ostavilo oko 14 milijuna radno sposobnih Amerikanaca neuposlenima, s milijunima drugih koji su zaposleni samo na skraćeno radno vrijeme. Stopa neuposlenosti u cijeloj zemlji je već dvije godine iznad devet posto.

XS
SM
MD
LG