Linkovi

Sutra odluka o izborima u Stocu


CIK: Policajci na biračkim mjestima u Stocu
CIK: Policajci na biračkim mjestima u Stocu

Ahmet Šantić, predsjednik Centralne izborne komisije (CIK), rekao je da se sutra može očekivati odluka o statusu lokalnih izbora u Stocu.

Napomenuo je da CIK još uvijek ne raspolaže zvaničnim informacijama o dešavanjima u Stocu. Dodao je da se na svakom biračkom mjestu trenutno nalaze policajci.

Šantić je pojasnio da će odluka biti donijeta nakon što kompletnu informaciju CIK dobije od policije, kao i tamošnje izborne komisije.

Općinska izborna komisije Stolac, kako je kazao Šantić, zasjedat će sutra i sačiniti izvještaj o tome šta se desilo.

U Stocu je zabilježen najveći broj incidenata, a izborni proces na kraju je i obustavljen. Prema dostupnim informacijama, jedan od kandidata je fizički napao članove izborne komisije.

Al Jazeera je objavila fotografiju glasačkih kutija koje su iznesene iz biračkih mjesta i odbačene.

Dolazilo je do prekida glasanja na pojedinim biračkim mjestima i prije definitivne odluke o obustavi izbornog procesa.

Iz koalicije Pod lupom je saopćeno da su problemi u Stocu počeli zamjenom članova biračkih odbora i neotvaranjem biračkih mjesta na vrijeme. Dolazilo je do prekida glasanja na pojedinim mjestima i prije definitivne odluke o obustavi izbornog procesa.

Šantić je rekao da su četiri biračka mjesta u Stocu bila su otvorena do 19 sati i „uredno su završila posao“. Dodao je da je dobro zdravstveno stanje Ivana Perića, predsjednika Općinske izborne komisije Stolac.

CIK je saopćio da je na lokalne izbore u Bosni i Hercegovini izašlo blizu 54 posto birača.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG