Linkovi

NEW YORK: Stigla novogodišnja jelka ispred Rockefeller centra


Jelka ispred Rockefeller centra u New Yorku
Jelka ispred Rockefeller centra u New Yorku

Novogodišnja jelka visoka 22 metra postavljena je ispred Rockefeller centra u New Yorku i uskoro će biti okićena sa čak 50 hiljlada sijalica. Tturistička atrakcija New Yorka ove godine je poklon istopolnog bračnog para gradu.

Milioni ljudi koji za novogodišnje praznike dolaze u New York slikaće se ispred jelke koja će stajati ispred Rockefeller centra do 7. januara.

Sijalice na jelki biće ukupno dugačke čak 8 kilometara, a na njenom vrhu će stajati kristalna Svarovski zvijezda teška 450 kilograma, koja će biti postavljena 28. novembra.

Tradicija kićenja novogodišnje jelke u New Yorku potiče iz 1931. i vremena Velike depresije. Radnici koji su gradili Rockefeller centar sakupili su novac i kupili jelku od 6 metara koju su okitili ukrasima napravljenim kod kuće.

Dvije godine kasnije, Rockefeller centar je to uspostavio kao tradiciju.

Novogodišnja jelka će poslije 7. januara biti donirana organizaciji za izgradnju kuća "Habitat for Humanity".

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG