Linkovi

'Bingo!' - novi album Steve Miller Banda


'Bingo!' - novi album Steve Miller Banda
'Bingo!' - novi album Steve Miller Banda

Steve Miller kaže da je “Bingo!” album kojeg je želio snimiti još otkad je naučio svirati gitaru. Iako on obilježava povratak njegovim blues korijenima, album također sadrži prepoznatljiv rock and roll zvuk...

Sjećate li se Steve Miller Banda, pop-rock sastava čiji je neprekidan lanac ‘zaraznih’ hitova uključivao “Abracadabra” i “The Joker?” Od 1984. godine snimili su samo tri albuma. Zato, ljubitelji njihove glazbe toplo pozdravljaju njihov dugoočekivani povratak u studio.

U dobi od 66 godina, pjevač i gitarist Steve Miller naprosto uživa. A, sudeći po ovoj energičnoj interpretaciji pjesme Jimmyja Vaughana “Hey Yeah,” on i njegov šesteročlani sastav u vrhunskoj su formi na njihovom novom albumu “Bingo!” Miller svoju novu zbirku blues-rock klasika opisuje kao iskonski ‘album za zabave.’ Kaže da ste, čim ga poslušate, spremni ustati i zaplesati. ‘Od svojih omiljenih pjesama odabrao sam one koje su mi stvarno najdraže,’ rekao je.

Millerova fasciniranost bluesom počela je u Dallasu, u Teksasu, gdje je osnovao svoj prvi bend, The Marksmen. Napustivši Teksas, otišao je u Chicago, gdje se njegovo ime pročulo u krugovima blues glazbenika. Nastupao je u sastavima koje su predvodili Howin’ Wolf, Muddy Waters i Buddy Guy. Popularnost mu je dostigla prekretnicu kad se preselio u San Francisko i osnovao The Steve Miller Band. 1970-ih godina, kad se odlučio više preorijentirati na pop glazbu, pet singlova Steve Miller Banda našlo se na ljestvici najboljih - Top 5, od kojih je tri dostiglo broj jedan.

Steve Miller kaže da je “Bingo!” album kojeg je želio snimiti još otkad je naučio svirati gitaru. Iako on obilježava povratak njegovim blues korijenima, ovaj album također sadrži prepoznatljiv rock and roll zvuk na pjesmama poput “Rock Me Baby.” Također na albumu nalaze se stare blues melodije Otisa Rusha, Elmorea Jamesa, Earla Kinga i Jimmyja Reeda. Album “Bingo!” posvećen je pjevaču i sviraču usne harmonike Nortonu Buffalou, dugogodišnjem članu benda koji je preminuo nedugo nakon snimanja.

Početkom ove godine, Steve Miller Band odao je počast Nortonu Buffalou koncertom glazbenih zvijezda na pozornici Fox Theatre u Oaklandu, u Kaliforniji.

XS
SM
MD
LG