Linkovi

"Steady Love," novi album Marije Muldaur


"Steady Love," novi album Marije Muldaur
"Steady Love," novi album Marije Muldaur

Maria Muldaur posjeduje enciklopedijsko poznavanje moderne glazbe. Njena je specijalnost rhythm and blues iz New Orleansa, inspiriran legendarnim klaviristom Dr. Johnom

1974. godine pjevačica Maria Muldaur postala je međunarodna pop senzacija sa svojom hit pjesmom Midnight At The Oasis. Od tada snimila je skoro 40 albuma, šetajući između blues, folk, jazz i gospel glazbe. Njen najnoviji album pod naslovom Steady Love spada u glazbenu kategoriju koju ona zove „bluesiana.“

Maria Muldaur posjeduje enciklopedijsko poznavanje moderne glazbe. Njena je specijalnost rhythm and blues iz New Orleansa, inspiriran legendarnim klaviristom Dr. Johnom.

"Postala sam ovisna o tom krasnom, kotrljajućem sinkopiranom stilu sviranja klavira iz New Orleansa, koji on i profesor Longhair sviraju tako dobro. Upravo sam bila završila turneju s Dr. Johnom i zaista mi je nedostajao taj zvuk, pa sam tražila od svakog klavirista koji je svirao sa mnom da zaista dobro uvježba sviranje u stilu iz New Orleansa. Tako sam i došla do naziva „bluesiana.“ Tijekom ranih devedesetih otišla sam tamo i snimila album pod naslovom Louisiana Love Call. To je jako privlačna, zarazna i duhovna vrsta glazbe koja mi uistinu odgovara."

Muldaur je stekla ime kao blues i folk pjevačica, nastupajući s Jim Kweskin Jug Bandom. Svoj debitantski album je objavila 1973. godine, a sljedeće godine stekla je slavu sa skladbom „Midnight At The Oasis.“

"Premda na koncertima još uvijek izvodi svoju najpoznatiju pjesmu, Muldaur uvijek priprema novi materijal. Njena očita posvećenost blues glazbi s vremenom nije jenjala."

"Ritmovi i zvukovi New Orleansa puni su tih ključajućih sinkopa. To je jedan jako duboki, živi, masni, močvarni ritam, različiti od onog Chicago bluesa ili pretežito akustičnog bluesa delte Misisipija."

Album Steady Love snimljen je u New Orleansu i uključuje skladbe lokalnih skladatelja Percyja Mayfielda i Bobbyja Charlesa te Elvina Bishopa, Grega Browna i Erica Bibba. Skladba pod naslovom I Am Not Alone, Ricka Vitoa, jedna je od nekoliko gospel izvedbi na albumu. Maria Mudaur i njezin prateći sastav Red Hot Bluesiana Band završiti će svoju sadašnju turneju koncertom u San Franciscu, 7. prosinca.

XS
SM
MD
LG