Linkovi

Washington pozdravio formiranje Vijeća ministara BiH


Victoria Nuland, glasnogovornica State Departmenta
Victoria Nuland, glasnogovornica State Departmenta

Sjedinjene Države sada očekuju od Bosne i Hercegovine da se pod hitno pozabavi prioritetima kao što je sporazum o budžetu

Američki State Department je danas službeno pozdravio konačno formiranje VIjeća Ministara, odnosno vlade Bosne i Hercegovine.

Glasnogovornica američkog državnog tajništva Victoria Nuland je kazala kako Washington čestita premijeru Bevandi i cijelom Vijeću što su preuzeli zadatu odgovornost da vode BiH naprijed u ime svojih gradjana. Uvjereni smo, stiže iz State Departmenta, da će BH vlada sada uspjeti da stigne obaviti i provesti ono što joj je zadano od strane Evropske unije, kako bi se približila i članstvu u Uniji.

Američka vlada medjutim, dodala je glasnogovornica State Departmenta, očekuje od vlade u Sarajevu da se pod hittno pozabavi prioritetima kao što je dogovor o budžetu za 2012. godinu, te registracija sredstava u domenu obrane zemlje, što je uvjet koji je NATO savez postavio za punu participaciju u Akcionom planu za članstvu u savezu.

Glasnogovornica State Departmenta je zaključila riječima da Sjedinjene Države nastavljaju pružati podršku aspiracijama Bosne i Hercegovine kada su u pitanju euro-atlanstke integracije.

XS
SM
MD
LG