Linkovi

Album 'Groove Alchemy' bubnjara Stantona Moorea


Jazz, funk i južnjački soul spojili su se na novom albumu njuorlinškog bubnjara Stanton Moora. Ritmovi na ovom albumu mogu se pripisati nekima od najutjecajnijih glazbenika ovog grada.

Funk korijeni Stantona Moora duboki su. Kao prvo, on navodi legendarni njuorlinški funk band “The Meters” kao jedan od svojih osnovnih utjecaja. Naravno, odrastajući u gradu sa tako bogatim glazbenim nasljeđem, Stanton je imao neograničene mogućnosti, naročito kao mladi bubnjar. Kaže da, kada je kao dječak išao na Mardi Gras parade, prvo što bi čuo bili su bubnjevi, te dodaje da funk glazba ima taj isti osjećaj, da ima tu pokretačku snagu.

Stantonov posljednji album “Groove Alchemy”, na kojem gostuje Robert Walter, koji svira Hammond B-3 orgulje, te Will Bernard na gitari, kulminacija je multimedijskog projekta koji proučava korijene funk bubnjarstva.

Statonov status jednog od najangažiranijih glazbenika New Orleansa počeo je sa njegovim bandom Galactic, u ranim 90-im godinama prošlog stoljeća. Tijekom tog desetljeća, ovaj funk sekstet snimio je šest albuma i održao više od 200 nastupa godišnje, od kojih su mnogi bili u inozemstvu. Galactic, koji još uvijek nastupa, u svoj je repertoar uključio hip-hop, jazz fusion, blues i world music.

Uz njegov impresivan rad sa svojim triom, nastupe sa sastavom Galactic, te još neke zajedničke angažmane, Staton je svoje slobodno vrijeme posvetio predavanju umjetnosti njuorlinškog bubnjarstva, pisanju članaka za glazbene časopise, stvaranje svoje bubnjarske kompanije. Također je i član upravnog odbora glazbene akademije i mentorskog programa, Roots of Music.

XS
SM
MD
LG