Linkovi

Srušio se most u Pittsburghu uoči Bidenove posjete


Autobus i automobil na srušenom mostu u Pittsburghu (Foto: AP/Gene J. Puskar)
Autobus i automobil na srušenom mostu u Pittsburghu (Foto: AP/Gene J. Puskar)

Most sa dvije saobraćajne trake srušio se u američkom gradu Pittsburghu u petak ujutro po lokalnom vremenu, nakon čega su spasioci morali da se penju na visinu od gotovo 46 metara, dok su drugi formirali ljudski lanac da bi pomogli u spašavanju ljudi iz autobusa zaglavljenog na obrušenom mostu.

Nesreća se dogodila nekoliko sati uoči posjete predsjednika Joea Bidena koji bi u Pittsburghu trebalo da promoviše za zakon o infrastrukturi vrijedan hiljadu milijardi dolara, koji predviđa i izdvajanje novca za održavanje mostova.

U rušenju mosta nije bilo žrtava, već samo manjih povreda, saopštile su vlasti, koje su također navele da koriste dronove da bi utvrdile da li ima zaglavljenih ispod srušenog dijela mosta.

Gradski zvaničnici saopštili su da je incident izazvan curenjem gasa čiji je dotok u međuvremenu prekinut.

Šef Vatrogasne službe Pitssburgha Darryl Jones​ rekao je da su u vrijeme incidenta na mostu bila tri do četiri vozila i da je desetero lakše povrijeđeno, a troje prebačeno u bolnicu. Ni jedna od povreda nije opasna po život, rekao je on.

Bijela kuća je u saopštenju navela da Biden i dalje planira da posjeti Pittsburgh.

"Naš tim je u kontaktu sa državnim i lokalnim zvaničnicima na terenu dok prikupljaju informacije o uzroku rušenja mosta. Predsjednik je zahvalan ekipama hitne pomoći koje su pomogle vozačima koji su u to vrijeme bili na mostu", navodi se u saopštenju.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG