Linkovi

Srušio se kineski avion sa 133 putnika


Arhiv - Avion kompanije China Eastern
Arhiv - Avion kompanije China Eastern

Avion Boeing 737 kineske aviokompanije China Eastern srušio se u planinama na jugu Kine, na putu od Kunminga do Guangdžoa, saopštila je kineska Civilna uprava letenja.

U avionu su bila 132 putnika i članovi posade i nije poznato da li je neko preživio nesreću, prenijela je kineska državna televizija.

Uzrok pada aviona nije poznat.

Podaci sa sajta Flightradar24 ukazuju da je avion poslije sat i 11 minuta letenja izgubio kontakt. Riječ je o Boeingu 737-800 starom šest godina.
Spasilačke ekipe su na terenu, saopštila je Civilna uprava letenja.

Kina ima najbolji skor na svijetu u oblasti bezbjednosti u aviosaobraćaju, u protekloj deceniji. Posljednja avionska nesreća dogodila se 2010. kada je poginulo 44 od 96 putnika u avionu Henan Airlinesa, prilikom slijetanja na aerodrom u Jinćunu gdje je bila slaba vidljivost.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG