Linkovi

Iz srušene zgrade kod Miamija do sada izvučeno 90 tijela


Spasioci izvlače posmrtne ostatke žrtava iz ruševina.
Spasioci izvlače posmrtne ostatke žrtava iz ruševina.

Spasilački timovi izvukli su posmrtne ostatke još sedam osoba iz ruševina stambene zgrade u Surfsideu kod Miamija. Broj mrtvih je sada porastao na 90, a i dalje traga za 43 osobe.

Identifikovane su 62 žrtve, kazala je načelnica okruga Miami-Dade Daniella Levine Cava​.

Potraga za preživjelima je zvanično okončana u srijedu, dvije nedjelje poslije urušavanja 12-spratnice, kada su spasioci rekli da više nema šanse da nekog nađu živog.

Tragedija u Surfsideu je pokrenula temeljne kontrole svih sličnih zgrada u okrugu Miami-Dade i još jedna zgrada u North Miami Beachu je evakuisana.

"Kontrolisali smo brojne zgrade sa vidljivim oštećenjima koja su bila navedena u inženjerskim izvještajima", naveo je inspektor Jose Toledo u pismu zvaničnicima u okrugu Miami-Dade.

U toku je istraga Velike porote o uzrocima rušenja zgrade u Surfsideu, a šest porodica žrtava je pokrenulo sopstvene tužbe.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG