Linkovi

Srušio se vojni helikopter, napad bombaša samoubice, ubijeno preko 30 ljudi


Arhiva - Avganistanski piloti vojnih helikoptera uvežbavaju upotrebu novih raketa, u predgrađu Kabula, Avganistan, decembra 2014.
Arhiva - Avganistanski piloti vojnih helikoptera uvežbavaju upotrebu novih raketa, u predgrađu Kabula, Avganistan, decembra 2014.

Avganistanski vojni helikopter koji je prevozio više oficire srušio se u zapadnoj pokrajini Farah rano u srijedu, ubivši najmanje 25 ljudi.

Portparol pokrajinske vlade rekao je za Glas Amerike da je letjelica pala malo pošto je poletjela iz planinskog disktrikta Anar Dara, ka susjednoj pokrajini Herat, u blizini iranske granice.

Nasir Mehri potvrdio je da su marinski zamjenik komandanta za zapadni Avganistan i čelnik pokrajinskog savjeta u Farahu među poginulima. On je rekao da je loše vreme uzrok nesreće.

Talibani su saopštili da su njihovi borci oborili helikopter Avganistanske nacionalne armije, ali nije bilo moguće dobiti nezavisnu potvrdu te tvrdnje pobunjenika.

U drugom incidentu, kako su potvrdile avganistanske vlasti, eksplozija bombaša samoubice na ulazu u najveći zatvor u zemlju u Kabulu ubila je najmanje šest ljudi i ranila mnoge.

Niko nije odmah preuzeo odgovornost za taj napad.

Bombaš je ciljao autobus ženskog osoblja zatvora Pul-e-Čakri, koji se nalazi u istočnom dijelu prestolnice, rekao je portparol kabulske policije Basi Muđahid. On je rekao da su među poginulima pripadnici policije i civili.

XS
SM
MD
LG