Linkovi

Eksplozije u fabrici "Sloboda" u Čačku, nema povrijeđenih


Eksplozije u fabrici namjenske (vojne) industrije "Sloboda" u Čačku, Srbija, 4. juna 2021. (Foto: YouTube kanal RTS-a)
Eksplozije u fabrici namjenske (vojne) industrije "Sloboda" u Čačku, Srbija, 4. juna 2021. (Foto: YouTube kanal RTS-a)

U namjenskoj (vojnoj) industriji "Sloboda" u Čačku, koja između ostalog proizvodi municiju, došlo je do serije eksplozija u petak oko 1.30 sati, javljaju mediji u Srbiji.

RTS javlja da uzrok nesreće još uvijek nije poznat, ali da je stuacija do jutra počela da se smiruje. Svi radnici su evakuisani, kao i građani koji žive u blizini fabrike i nema povrijeđenih. Vatrogasci čekaju da se steknu uslovi kako bi ušli u fabriku.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je za RTS da nema žrtava i povrijeđenih i da je oko šezdeset radnika radilo u trećoj smjeni i da su svi odmah evakuisani. Oko pola tri evakuisana su i četiri radnika koja su se sklonila u podrum.

On je izjavio da je dobro da se eksplozija i požar nisu dogodili u proizvodnim halama.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je za RTS da se eksplozija desila u magacinu gotovih proizvoda, ne u samoj proizvodnji, što je ocijenio kao srećnu okolnost.

"Razmatrano je da se evakuiše značajni dio Čačka, ali nije bilo potrebe. Nakon 24 sata od posljednje detonacije, vatrogasci će moći da uđu", kaže Vulin i naglašava da je najbitnije da sve bude bezbjedno.

Mediji javljaju da su povremene detonacije mogle da se čuju i do 8 sati ujutro.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG