Linkovi

Španski sud suspendovao odluku o uvođenju karantina u dio Katalonije


Španija
Španija

Špansko pravosuđe je suspendovalo odluku o ponovnom uvođenju karantina za stanovništvo u Ljeidi i okolini kako su to u nedelju naložile lokalne vlasti pokrajine Katalonije zbog širenja korona virusa.

"Sud Ljeide odlučio je da ne potvrdi mjere koje su preduzele lokalne vlasti jer su u suprotnosti sa zakonom", naveo je Viši sud Katalonije.

Na tu odluku kojom se suspenduje karantin, može da se podnese žalba.

Lokalne vlasti naložile su da od nedjelje u ponoć 200.000 stanovnika bude u karantinu zbog ponovnog širenje korona virusa u tom dijelu zemlje.

Poslije naglog pada broja zaraženih i umrlih u Španiji, koja je bila jedna od najviše pogođenih zemalja u Evropi sa više od 28.400 preminulih, ponovo su se pojavila žarišta korona virusa.

Zona Ljeide posebno brine lokalne vlasti, a do ponovnog razbuktavanja epidemije na tom području došlo je vjerovatno zbog dolaska sezonskih poljoprivrednih radnika.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG