Linkovi

Španija: Dan žalosti nakon napada mačetom


Policajci privode muškarca nakon napada nožem u dve crkve
Policajci privode muškarca nakon napada nožem u dve crkve

Španske vlasti saopštile su da istražuju mogući "teroristički" napad nakon što je muškarac sa mačetom napao nekoliko ljudi u dvije crkve u južnom gradu Alhesirasu, i ubio najmanje jednu osobu.

Taj čovjek je napao sveštenike u dvije različite crkve - San Isidro i Nuestra Senjora de La Palma, udaljene oko 300 metara, nešto poslije 20 časova u srijedu uveče, rekao je portparol grada.

Izvor iz Višeg suda u Madridu rekao je da se incident istražuje kao terorizam.

Policija je saopštila da je napadač uhapšen, ali nisu poznati njegovo ime ili nacionalnost. Lokalni mediji, uključujući El Pais rekli su da je on 25-godišnji Marokanac.

Ubijen je Dijego Valensija, crkvenjak u jednoj u dvije crkve, dok je među povrijeđenima i titularni sveštenik parohijske crkve, koji je u teškom stanju, rekao je portparol grada.

Povrijeđen je i nepoznat broj drugih. List El Mundo javio je da su četiri osobe povrijeđene u napadu.

Policija je saopštila da je osumnjičeni prvo ušao u crkvu San Isidro i napao Rodrigeza. Napadač je zatim ušao u crkvu Nuestra Senjora de La Palma gdje je oštetio imvinu prije nego što je napao Valensiju, koji je pobjegao iz crkve, ali ga je osumnjičeni pojurio i nanio mu smrtonosne povrede.

Španski premijer Pedro Sančez izrazio je saučešće žrtvama "strašnog napada", dok je generalni sekretar Španske biskupske konferencije Fransisko Garsija govorio o svom "velikom bolu" kada je čuo vijest.

Gradonačelnik Alhesirasa proglasio je dan žalosti u gradu u četvrtak.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG