Linkovi

Snimaju se tri nova filma iz serijala "Ratovi zvijezda"


Daisy Ridley na svjetskoj premijeri filma "Ratovi zvijezda - Uspon Skywalkera", 16. decembra 2019. u Los Anjelesu(Foto: Jordan Strauss/Invision/AP)
Daisy Ridley na svjetskoj premijeri filma "Ratovi zvijezda - Uspon Skywalkera", 16. decembra 2019. u Los Anjelesu(Foto: Jordan Strauss/Invision/AP)

Filmska kuća Lucasfilm najavila je snimanje tri nova igrana filma iz serijala "Ratovi zvijezda".

Vijest je saopštila predsjednica Lucasfilma Kathleen Kennedy prvog dana trodnevne konvencije u čast "Ratova zvijezda" koja se održava u Londonu, a informacija je objavljena i na stranici filmskog serijala.

Filmove će režirati James Mangold, Dave Filoni i Sharmeen Obaid-Chinoy, a Kennedy je troje filmskih stvaralaca izvela na binu tokom najave novih nastavaka popularnog serijala.

Film Jamesa Mangolda vraća se u rane dane džedaja. Filonijev će biti posvećen "novoj republici" i zaokružiće povezane priče koje su ispričane u serijama Disneyja "Mandalorian", "Knjiga Bobe Fetta", "Ahsoka" i drugim.

Film Obaid-Chinoy fokusiraće se na događaje poslije onih opisanih u "Usponu Skywalker", a Daisy Ridley se vraća u ulozi junakinje Rey, koja gradi novi red džedaja.

Mangold je reditelj "Logana" - desetog filma iz serijala X-Men - a također je režirao i novo, peto izdanje "Indiane Jones" (Indiana Jones and the Dial of Destiny) Filoni je autor Mandaloriana i Ashoke, a Obaid-Chinoy, kanadska rediteljka, novinarka i aktivistkinja režirala je "Gospođicu Marvel" i Oscarom nagrađeni kratki dokumentarni film "Saving Face."

XS
SM
MD
LG