Linkovi

Zabranjen skup podrške Ratku Mladiću u Banja Luci


Banja Luka
Banja Luka

Zabranjen je skup podrške Ratku Mladiću, nekadašnjem glavnom komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (RS), koji je bio zakazan 11. juli.

„Ova odluka je donesena imajući u vidu da se na skupu koji je najavljen u Banjaluci očekuje više od 1.000 učesnika, te da policija neće moći da preduzme sve neophodne mjere kako bi ovo okupljanje održalo na bezbjedan način”, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS.

Skup je policiji prijavilo Udruženje „Zavetnici”.

„Organizator ovog skupa se može obratiti Policijskoj upravi Banjaluka da podenese zahtjev za javno okupljanje za neki drugi datum”, navodi MUP RS.

Okupljanje pod nazivom „Podrška Generalu - Stop lažima o Srebrenici” bilo je predviđeno za sutra, kada se u Srebrenici obilježava 22. godišnjica genocida.

U Potočarima će sutra biti ukopana 71 žrtva.

Haški sud će presudu Mladiću objaviti krajem godine. Suđenje je počelo 2012. godine, nakon što je godinu ranije uhapšen u Srbiji nakon višegodišnjeg skrivanja.

Optužen je za genocid u Srebrenici, progon nesrpskog stanovništva za koji su tužioci dokazivali da je u šest općina imao razmjere genocida, terorisanje stanovništva Sarajeva, te za druge zločine.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG