Linkovi

Premijerka Škotske: Trump neće moći da dođe da igra golf


Premijerka Škotske, Nikola Stardžon, drži govor u Edinburgu u kom je saopštila da će Škotska biti zatvorena tokom januara, 5. januara 2021.
Premijerka Škotske, Nikola Stardžon, drži govor u Edinburgu u kom je saopštila da će Škotska biti zatvorena tokom januara, 5. januara 2021.

Premijerka Škotske, Nikola Stardžon izjavila je u utorak da zbog novonametnutih zatvaranja u sklopu borbe protiv COVID19, američki predsjednik Donald Trump neće dobiti dozvolu da igra golf tokom narednih nedjelja.

Obraćajući se novinarima tokom svog redovnog brifinga u vezi sa virusom, Stardžon je pitana da prokomentariše izvještaje prema kojima je Trump planirao da putuje u svoje golf odmaralište Trnberi u Škotskoj 20. januara, kada bude inaugurisan izabrani predsjednik Joe Biden.

Stardžon je najavila potpuno zatvaranje širom Škotske u ponedjeljak nakon novog talasa COVID19. Rekla je da to uključuje i zabranu putovanja.

"Trenutno ne dozvoljavamo ljudima da uđu u Škotsku bez suštinske potrebe, a to bi se odnosilo na njega baš kao što se odnosi i na bilo koga drugog", rekla je. "A dolazak na golf nije ono što bih smatrala suštinskom potrebom".

Zvaničnici SAD odbili su da saopšte šta će Trump raditi na dan Bidenove inauguracije. Ali, škotski Sunday Post izvijestio je ove nedjelje da je aerodromu u Prestvik u Glazgovu saopšteno da očekuje dolazak američkog vojnog aviona koji je ranije koristio Trump.

U istom izvještaju se navodi da su američki vojni izviđački avioni viđeni kako kruže iznad golf terena posljednjih nedjelja.

Stardžon, kritičarka Trumpa, rekla je novinarima da nije imala pojma šta su Trumpovi planovi putovanja, ali je dodala: "Nadam se i očekujem, kao što se svi nadaju i kao što svi očekuju - a čemu se neće svi nužno nadati - da plan o putovanju koji trenutno ima jeste da izađe iz Bijele kuće. Ali iza toga - ne znam".

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG