Linkovi

U požaru u covid bolnici u Sjevernoj Makedoniji poginulo 14 pacijenata


Izgorjela montažna covid bolnica u Tetovu.
Izgorjela montažna covid bolnica u Tetovu.

U požaru u covid bolnici u Tetovu, Sjevernoj Makedoniji, poginulo je 14 osoba, a 12 je teško povrijeđeno, potvrdio je tamošnji ministar zdravlja Vinko Filipče.

U trenutku izbijanja požara u bolnici se nalazilo 26 pacijenata. Među stradalima nema medicinskog osoblja.

"U bolnici u Tetovu se nalazi 12 pacijenata sa povredama opasnim po život", napisao je Filipče na Twitteru.

Premijer Zoran Zaev je objavio da je požar izazvala eksplozija i da je istraga u toku. Lokalni mediji prenijeli su da je moguće da je eksplodirala boca sa kiseonikom.

Uzrok požara za sad je nepoznat.
Uzrok požara za sad je nepoznat.

Sašo Trajčevski, zamjenik komandira tetovske protivpožarne jedinice, izjavio je da su plameni jezici bili ogromni, prenio je Radio Slobodna Evropa.

On je naveo da je u 21:02 sati prijavljeno da gori modularna bolnica u Medicinskom centru Tetovo, da su ekipe stigle na lice mjesta za tri do četiri minuta, sa sedam vozila i više od 30 vatrogasaca.

"Kada su ekipe stigle sve je bilo u plamenu, unutrašnjem, ne spoljašnjem", dodao je. Požar je, prema njegovim riječima, ugašen u 21:45 sati.

Zaev je na Twitteru napisao da je požar velika tragedija i izjavio saučešće porodicama žrtava.

U izgorjeloj covid bolnici bilo je smješteno između 20 i 26 pacijenata, prenose mediji.

Prema istim navodima, Vlada Sjeverene Makedonije hitno će zasjedati zbog tragedije u Tetovu.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG