Linkovi

Sjeverna i Južna Karolina i dalje pod vodom zbog uragana Florence


Poplave u Nicholsu, JužnaKarolina
Poplave u Nicholsu, JužnaKarolina

Više od nedjelju dana je prošlo od udara uragana Florence na Sjevernu i Južnu Karolinu na istočnoj obali SAD, ali mnoga područja su i dalje poplavljena ili su pod rizikom od poplava.

Nadležni u Južnoj Karolini upozorili su više od 8.000 stanovnika Georgetowna da će morati da se evakuišu zbog potencijalnog izlivanja dvije reke. Otvoreno je nekoliko skloništa za evakuaciju i očekuje se da voda dosegne visinu od 3 metra.

Grad Nichols u Južnoj Karolini
Grad Nichols u Južnoj Karolini

Očekuje se i izlivanje rijeke Cape Fear u Sjevernoj Karolini. Iako su dijelovi glavnih autoputeva ponovo otvoreni za saobraćaj nakon što su danima bili pod vodom, zbog novog izlivanja rijeke očekuje se ponovno obustavljanje saobraćaja.

Poplavljene zgrade u Trentonu, Sjeverna Karolina
Poplavljene zgrade u Trentonu, Sjeverna Karolina

Zbog uragana Florence u Sjevernoj i Južnoj Karolini palo je 90 centimetara kiše, a u poplavama u te dvije države i Virginiji je stradalo 43-je ljudi.

Materijalna šteta se procenjuje na desetine milijardi dolara.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG