Linkovi

Policija: Napadač u Tennesseeu ubio jednu osobu, ranio 12, izvršio samoubistvo


Pripadnici snaga bezbjednosti ispred prodavnice Kroger u kojoj je se ranije tog dana dogodila pucnjava, u Colliervilleu, Tennessee, 23. septembar 2021.
Pripadnici snaga bezbjednosti ispred prodavnice Kroger u kojoj je se ranije tog dana dogodila pucnjava, u Colliervilleu, Tennessee, 23. septembar 2021.

U pucnjavi u prodavnici prehrambenih proizvoda u Tennesseeu jedna osoba je poginula, a 12 je povrijeđeno u četvrtak popodne. Napadač je naknadno pronađen mrtav od rane koju je očigledno sam sebi nanio u prodavnici istočno od Memphisa, saopštile su vlasti.

Šef policije u Colliervilleu, Dale Lane, rekao je da je pucnjava izbila u prodavnici Kroger u njegovom prigradskom naselju, oko 50 kilometara istočno od Memphisa. Rekao je da je ukupno 13 ljudi pogođeno, a 12 ih je prebačeno u bolnice, od kojih su neki sa vrlo teškim povredama.

Rekao je da su specijalni policijski SVAT tim i drugi policajci prošli pored prolaza u prodavnici kako bi pronašli ljude koji su tražili zaklon ili su se krili, sklanjajući ih na sigurno.

"Zatekli smo ljude koji se kriju u zamrzivačima, u zaključanim kancelarijama. Oni su radili ono za šta su bili obučeni: trčali, skrivali se, borili se", rekao je načelnik.

Identiteti napadača i žrtava nisu odmah objavljeni.

Lane je rekao da je to bio tužan dan za njegovo odjeljenje dok je govorio na konferenciji za novinare nakon pucnjave blizu mjesta događaja.

"Bio sam uključen u ovo 34 godine i nikada nisam vidio ništa slično", rekao je novinarima.

On je dodao da su istražitelji radili na rješavanju onoga što se dogodilo, dodajući: "Proći će malo dok ne saznamo šta se dogodilo."

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG