Linkovi

Silvio Berlusconi na intenzivnoj njezi


Berluskoni u Rimu, oktobar 2022.
Berluskoni u Rimu, oktobar 2022.

Bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi hospitalizovan je na odjeljenju intenzivne njege zbog problema u vezi sa prethodnom infekcijom, ali je bio svjestan i mogao je da govori, saopštio je italijanski ministar spoljnih poslova.

"On je stabilan. On je stijena", rekao je njegv brat Paolo nakon što ga je posjetio u bolnici.

Premijer u tri mandata, star 86 godina, primljen je na intenzivnu negu zbog "neriješenog problema" u vezi sa prethodnom infekcijom, rekao je ministar spoljnih poslova Antonio Tajani, koji je i lider Berlusconijeve partije Fozca Italia.

Berlusconi je poslednjih godina imao niz zdravstvenih problema, uz težak oporavak kod Covida. On je po izlasku iz bolnice, gdje je proveo 10 dana, kazao da je bolest bila podmukla i da je najopasniji izazov koji je ikada imao suočio.

Berlusconi se obraća javnosti nakon otpuštanja iz bolnice gdje je bio liječen od kovida, septembar 2020.
Berlusconi se obraća javnosti nakon otpuštanja iz bolnice gdje je bio liječen od kovida, septembar 2020.

Godinama je imao pejsmejker, bio je podvrgnut operaciji srca 2016. godine i prebolio je rak prostate. U januaru 2022. primljen je u bolnicu zbog infekcije urinarnog trakta.

Poruke u kojima mu se želi brz oporavak stizale su sa svih strana političkog spektra.

Berlusconi, medijski mogul i političar, svoj politički povratak ostvario je na opštim izborima u septembru kada je osvojio mjesto u Senatu - deceniju nakon što mu je zabranjeno da obavlja javnu funkciju zbog poreskih malverzacija.

Ti izbori doveli su na vlast tvrdokornu desnicu, a Berlusconijeva partija Forza Italia je članica vladajuće koalicije.

XS
SM
MD
LG