Linkovi

"Silver Pony" - novi album Cassandre Wilson


"Silver Pony" - novi album Cassandre Wilson
"Silver Pony" - novi album Cassandre Wilson

Grammyijem nagrađena pjevačica i skladateljica Cassandra Wilson uspješna je pop i jazz umjetnica. Njen novi album “Silver Pony” otkriva nam zašto je se, također, smatra jednom od najboljih pripovjedačica današnjice

Cassandra Wilson nikada se nije previše udaljila od glazbe koju je slušala dok je odrastala. Na albumu “Silver Pony” čuju se njeni R&B korijeni u izvedbi skladbe Steevieja Wondera, “If It’s Magic”. Na albumu također odaje počast legendama popa i rocka 60-ih, Johnu Lennonu i Paulu Mccartneyju.

Za Cassandru, svaki novi album donosi i nove teme. U skladbi Charlyja Pattona, “Saddle Up My Pony,” ona se vraća svojim delta blues korijenima. No, tu je i njena interpretacija klasika Oscara Hemmersteina i Sigmunda Romberga, iz velike američke pjesmarice, pod naslovom “Lover Come Back to Me.”

Cassandra Wilson svoju je ljubav za jazz i blues prvi puta otkrila u svom rodnom Jacksonu, u saveznoj državi Mississippi. Izučavala je klasični klavir, klarinet, i gitaru, prije nego se preselila u New Orleans, i okrenula jazzu. Kasnije, kao članica njujorškog benda M-Base, razvila se kao skladateljica, aranžerka i improvizatorica, što joj je priskrbilo i dugoročni ugovor s diskografskom kućom Blue Note Records.

Cassandra Wilson nedavno se vratila u New Orleans, gdje je veći dio ovog albuma i snimljen. Na skladbi s albuma “Beneath a Silver Moon” Cassanadri se pridružuje saksofonist Ravi Coltrane, sin legendarnog jazz glazbenika Johna Coltranea.

XS
SM
MD
LG