Linkovi

Sheryl Crow: "100 Miles From Memphis"


Sheryl Crow: "100 Miles From Memphis"

U karijeri koja uključuje devet Grammyija, nekoliko American Music nagrada, 35 milijuna prodanih albuma, i osobnoj pobjedi u borbi protiv raka dojke, ne ostaje baš puno toga što ova umjetnica treba dokazati

Sheryl Crow svoju je glazbenu karijeru počela 1988, kao prateća pjevačica, nakon čega je ostvarila uspješnu solo karijeru, postavši Grammyjem nagrađivana pjevačica i tekstopisac. Sheryl je nastupala s Michaelom Jacksonom, Rolling Stonesima, Tinom Turner, Ericom Claptonom i mnogima drugima.

U karijeri koja uključuje devet Grammyija, nekoliko American Music nagrada, 35 milijuna prodanih albuma, i osobnoj pobjedi u borbi protiv raka dojke, ne ostaje baš puno toga što ova umjetnica treba dokazati. Sheryl Crow objavila je svoj sedmi album, pod naslovom “100 miles from Memphis”. Kaže da naslov označava udaljenost između njenog rodnog gradića Kennett, u državi Missouri i Memphisa.

Sheryl Crow: Ovaj je album zaista povezan s glazbom koja je izašla iz Memphisa, i mog odnosa sa tim gradom. Dok sam bila djete, nismo često putovali, i za mene je taj grad bio mističan na neki način. Ovaj album je ustvari o slušanju radio postaja iz Memphisa i glazbe koja je nastala u tom gradu".

Na njenoj turneji nastupa bend sastavljen od deset istrumenata, među kojima su bile i trube, koje su dodale novi, “funky” zvuk. Kaže da je vrlo uzbuđena što ponovno nastupa, i to sa novom skupinom glazbenika.

Sheryl Crow: Ovaj je bend fantastičan. To su najbolji glazbenici koje sam ikada čula, i s kojima sam ikada svirala. Svaki je naš nastup drugačiji. Za sada turneja je izvanredna, i publika je na nogama od početka do kraja koncerta, što je naobično, kada svirate toliko novih pjesama" .

Sheryl Crow ovim je novim albumom željala odati počast Michaelu Jacksonu.

Sheryl Crow: On mi je dao moj prvi posao 1988. Nekoliko sam godina provela na njegovoj “Bad” turneji, pjevajući prateći vokal. Skladba s novog albuma pod naslovom “I want you back”, nastala je slučajno nakon što smo završili snimanje pjesme Marvina Gayea, tako da je sretna slučajnost da je ta pjesma uopće snimljena" - kaže Sheryl Crow.

Sheryl koristi svoju slavu kako bi skrenula pažnju na društvena, kao i pitanja zaštite okoliša. Sudjelovala je u snimanju albuma “Raise hope for Congo”, kojeg je sponzorirala agencija za hranu Ujedinjenih naroda, kao i u naporima da se prikupe sredstva za boru protiv raka, po nazivom “Stand up to cancer”. Sheryl je također samohrana majka dvoje male djece. Pitamo je kako nalazi vremena za karijeru.

Sheryl Crow: Što imam više posla, radim sve bolje i jednostavno više toga obavim. Kao i svi mi, bili poznati ili ne, ja vidim stvari koje na mene ostavljaju dojam, i želim biti dio rješenja tog problema, umjesto da ga ignoriram. A na ovom svijetu postoji mnogo stvari koje traže našu pažnju, i mi činimo ono što možemo" - rekla je Sheryl Crow u razgovoru za Glas Amerike.

Ona nastavlja turneju kojom promovira svoj novi album “100 miles from Memphis”, i planira pauzirati za vrijeme nadolazećih blagdana, kako bi to vrijeme provela sa svojom djecom, nakon čega se ponovno vraća na pozornicu.

XS
SM
MD
LG