Linkovi

Sending My Love - novi album Normana Browna


Sending My Love - novi album Normana Browna
Sending My Love - novi album Normana Browna

Na ovom albumu nalazi se i pjesma Kennyija Logginsa “Celebrate Me Home”, koju je Brown preradio i posvetio svojoj kćeri Keshi, časnici američke vojske koja se trenutno nalazi u Iraku

Grammyjem nagrađeni gitarist Norman Brown vjeruje u širenje horizonata, što se može čuti i na njegovom najnovijem albumu “Sending my Love,” koji je mješavina starog i novog, a uključuje i jednu skladbu posvećenu vojnicima koji služe u Iraku.

Norman Brown nije izgubio osjećaj za stvaranje odličnog smooth jazz zvuka. Na novom se albumu nalazi nekoliko različitih jazz stilova, uključujući latino melodije, kao u skladbi “Play time.”

Jedan od Brownovih najranijih utjecaja bio je rock gitarist Jimi Hendrix, no kada ga je otac upoznao s glazbom virtuoza na gitari Wesa Montgomeryja, Brown se zaljubio u jazz. Preselio se iz Kansas Cityija u Los Angeles kako bi izučavao gitaru, a nakon kratkog vremena provedenog nastupajući u jazz klubovima, potpisao je ugovor s diskografskom kućom MoJazz, jednom od kompanija u sklopu Motwon Recordsa. 2003. godine je, zajedno s producentom Paulom Brownom, dobio Grammyija za najbolji pop instrumentalni album “Just Chillin.”

Kad nije u studiju, Brown provodi veći dio godine na turneji. Jedan od njegovih omiljenih nastupa je godišnji Smooth Jazz Cruise na Karibima. Brown se trenutno nalazi na turneji “Summer Storm Tour,” sa saksofonistom Jessyijem J. i vokalistima Philom Perryijem i Brendom Russell.

Na ovom albumu nalazi se i pjesma Kennyija Logginsa “Celebrate Me Home”, koju je Brown preradio i posvetio svojoj kćeri Keshi, časnici američke vojske koja se trenutno nalazi u Iraku. Brown kaže da je razmišljao o svim obiteljima vojnika, kao i o samim vojnicima, i na pamet mu je palo da je “Celebrate Me Home” idealna pjesma za njih, jer svi se oni žele sigurno vratiti svojim kućama. U izvedbi ove skladbe pridružila mu se njegova druga kćer Rochella, kao i zbor “Sounds of Blackness.”

XS
SM
MD
LG