Linkovi

Senator iz Sjeverne Dakote, njegova žena i dvoje djece poginuli u padu aviona


Ruže na mjestu na kom je sjedio senator Dag Larsen, u Capitolu države Sjeverna Dakota, 2. oktobra 2023.
Ruže na mjestu na kom je sjedio senator Dag Larsen, u Capitolu države Sjeverna Dakota, 2. oktobra 2023.

Američki senator iz Sjeverne Dakote, njegova supruga i njihovo dvoje male djece poginuli su kada se srušio mali avion kojim su putovali ubrzo nakon zaustavljanja zbog dosipanja goriva u Utahu, rekao je lider državnog Senata u ponedjeljak.

Smrt Douga Larsena potvrđena je u ponedjeljak u mailu koji je vođa republikanske većine u Senatu David Hogue poslao kolegama senatorima i koji je dobio AP.

Avion se srušio u nedjelju uveče ubrzo nakon što je poletio sa aerodroma Canyonlands, oko 25 kilometra sjeverno od pustinjskog grada Moaba, navodi se u saopštenju Odjeljenja šerifa Grand Countyja objavljenom na Facebooku. Kancelarija šerifa je saopštila da je senator pilotirao i da su poginule sve četiri osobe u avionu.

"Senator Doug Larsen, njegova supruga Amy i njihovo dvoje male djece poginuli su u avionskoj nesreći sinoć u Utahu", napisao je Hogue u svom mailu. "Bili su u posjeti porodici u Scottsdaleu i vraćali se kući. Zaustavili su se da dopune gorivo u Utahu".

Buket ruža bio je prebačen preko Larsenovog stola u sali Senata, odmah iznad pločice na kojoj je pisalo: "D. Larsen – okrug 34".

Istraga o padu jednomotornog aviona "piper" je u toku, saopštio je Nacionalni odbor za bezbjednost saobraćaja na platformi X.

Zvaničnici nisu objavili ni porijeklo aviona ni konačno odredište. Nakon što su sletjeli na aerodrom, putnici su se vozili u Moab prije nego što su poletjeli u avionu napunjenim gorivom, rekao je portparol NTSB Fabian Salazar na konferenciji za novinare na aerodromu.

Agencija će imati preliminarni izvještaj o nesreći u roku od nekoliko nedjelja, nakon čega će uslijediti konačni izvještaj za godinu do godinu i po, rekao je Salazar.

Larsen je bio republikanac koji je prvi put izabran u Senat Sjeverne Dakote 2020.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG