Linkovi

Sekretar za odbranu SAD Lojd Ostin zaražen Kovidom 19


Arhiva - Sekretar za odbranu SAD Lojd Ostin tokom brifinga za medije u Pentagonu, Arlington, Virdžinija, 17. novembra 2021.
Arhiva - Sekretar za odbranu SAD Lojd Ostin tokom brifinga za medije u Pentagonu, Arlington, Virdžinija, 17. novembra 2021.

Američki ministar odbrane Lojd Ostin objavio je u nedelju da je obolio od Kovida 19, dok se veoma zarazna varijanta omikron širi Sjedinjenim Državama.

Šef Pentagona je u saopštenju rekao da su njegovi simptomi "blagi" i da će narednih pet dana biti u karantinu kod kuće.

Ostin je rekao da je potpuno vakcinisan i da je primio buster dozu vakcine, što je "infekciju učinilo mnogo blažom nego što bi inače bila".

"Vakcine djeluju i ostaće vojno-medicinska obaveza za našu radnu snagu", rekao je Ostin. "Nastavljam da ohrabrujem sve koji imaju pravo na buster vakcinu da je prime".

Ostin je rekao da je posljednji put bio u kontaktu sa predsjednikom Džoom Bajdenom 21. decembra, više od nedelju dana prije nego što je počeo da osjeća simptome i da je tog jutra bio negativan na testu na virus.

On će zadržati sva ovlašctenja i prisustvovati ključnim sastancima i diskusijama online putem "u mjeri u kojoj je to moguće", rekao je on u saopštenju.

Ostin je najnoviji američki zvaničnik visokog profila koji se zarazio varijanom omikron Kovida 19, koja izaziva rekordan porast infekcija.

Nekoliko istaknutih članova Kongresa nedavno je otkrilo da su bili pozitivni na virus. Bidenova sekretarka za štampu Džen Psaki zarazila se Kovidom 19 u oktobru.

XS
SM
MD
LG