Linkovi

Uhapšena četiri pomagača Sanjina Sefića


Sarajevo: Zbog stalnih prerkšaja, ove godine oduzeta 32 automobila i dva motocikla
Sarajevo: Zbog stalnih prerkšaja, ove godine oduzeta 32 automobila i dva motocikla

Policija je uhapsila četiri osobe koje sumnjiči za pomaganje Sanjinu Sefiću (25) da pobjegne iz Bosne i Hercegovine (BiH). Njihov identitet nije zvanično saopćen.

Sefić je osumnjičen da je 10. oktobra automobilom pri velikoj brzini udario dvije studentice kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu, te pobjegao. Jedna djevojka je preminula na mjestu nesreće, a druga u bolnici.

Istražujući bjesktvo, policija Kantona Sarajevo došla je do informacija o pomagačima i uhapsila tri muškarca starosti 24, 28 i 29 godina, te 22-godišnju djevojku.

Policija navodi da su 24-godišnji i 29-godišnji mladići automobilom prevezli Sefića u mjesto Rudo. Zatim je on zaustavio lokalnog taksistu, koji ga je preko graničnog prijelaza Uvac prevezao u Srbiju. Taksista je policiji izjavio da nije znao o kome se radi.

Sarajevska policija je na vrijeme obavijestila Graničnu policiju da traga za Sefićem. Međutim, kako je on ipak prešao granicu, pokrenuta je interna istraga kako bi se rasvijetlio propust. Iz Granične policije su obavijestili da su zbog propusta suspendovali četvoricu službenika do okončanja postupka.

Sefić je bjekstvu bio dva dana, a uhapšen je Novom Sadu, te se čeka na njegovo izručenje BiH. Sefić je sklon saobraćajnim prekršajima i krivičnim djelima, saopćila je policija, dok Tužilaštvo Kantona Sarajevo navodi da je za sada jednom osuđen i to uslovno zbog napada na službenu osobu.

Neki od njegovih saobraćajnih prekršaja su vožnja u pijanom stanju u osam slučajeva, brzina veća od dozvoljene u četiri navrata, te prolazak kroz crveno.

Kako bi se na neki način obračunala sa vozačima koji konstantno prave prekršaje, sarajevska policija je u ovoj godini oduzela 32 automobila i dva motocikla. Zbog neplaćanja kazni, sudu su podnijeli 1.791 prijedlog „za prinudnu naplatu, odnosno za lišenje slobode“.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG