Linkovi

Sanjin Sefić i drugi osuđivani zbog napada na službenu osobu, razbojništva, posjedovanja droge...


Sanjin Sefić
Sanjin Sefić

Sanjić Sefić i njegovi pomagači, kako se navodi u optužnici, do sada su osuđivani zbog krivičnih djela razbojništva, nasilničkog ponašanja, posjedovanja droge i teške krađe.

Izrečene kazne se kreću od uslovnih zatvorskih kazni do jedne godine zatvora. Najviše puta je osuđivan Suad Nišić, dok Sefićeva sestra Sara nije osušivana. Optuženi su starosti između 23 i 30 godina.

Kantonalni sud potvrdio je optužnicu koja Sefića tereti da je automobilom usmrtio dvije studentice u Sarajevu 10. oktobra prošle godine.

U optužnici se navodi da je Sefić vozeći Golf 6 pri brzini od 105 kilometara na sat prošao kroz crveno svjetlo kod Zemaljskog muzeja i udario Selmu Agić i Editu Malkoč.

Nesreća se dogodila oko 21.30 sati. Agić je preminula na mjestu nesreće, a Malkoč u koševskoj bolnici oko ponoći.

Sefić je pobjegao sa mjesta nesreće. Do sada je osuđivan na uslovnu kaznu zatvora zbog napada na službenu osobu, a prekršajni je kažnjen 47 puta. Vožnja u pijanom stanju, prekoračenje dozvoljene brzine te prolasci kroz crveno svjetlo neki su prekrašja.

Nakon nesreće pozvao je sestru Saru i, kako tvrde tužioci, našli su se u šoping centru u naselju Grbavica.

„Sefić Sara je pozvala Alić Dinu i Salihović Amara da dođu na mjesto gdje se nalazila sa Sanjinom, što su i učinili”, navodi se u optužnici.

Nakon dogovora da Sefiću pomognu u bjekstvu, prevezli su ga do mjesta Rudo koje se nalazi na granici sa Srbijom.

U Rudom je Sefića je preuzeo njegov rođak koji ga je potom prevezao u Srbiju preko prijelaza Uvac oko 6.30 ujutro.

Uloga optuženog Nišić Suada, kako navode tužioci, bila je pomoć na način da je automobil sakrio iza svoje kuće na Ilidži. Do sada je Nišić osuđivan nekoliko puta zbog različitih krivičnih djela poput razbojništva i nasilničkog ponašanja.

Sefić je uhapšen u Novom Sadu, a izručen je 9. januara i trenutno se nalazi u pritvoru.

Nakon potvrđivanja optužnice slijedi izjašnjene o krivnji.

XS
SM
MD
LG