Linkovi

Autoru knjige o operaciji protiv Bin Ladena prijeti krivična tužba


Books-Bin Laden Raid
Books-Bin Laden Raid

Knjigu, koja bi trebalo uskoro da izadje pod nazivom No Easy Day, napisao je 36-godišnji bivši pripadnik NAVY SEALs, koji je sudjelovao u raciji na Bin Ladena u Pakistanu

Pentagon je upozorio da razmatra pokretanje zakonske akcije protiv bivšeg američkog komandosa, koji je napisao knjigu o akciji ubojstva Usame bin Ladena.

U pismu upućenom autoru knjige, zvaničnici Pentagona mu poručuju da je prekršio sporazum o šutnji koji je svojedobno potpisao kao član elitnih specijalaca NAVY SEALs. Američki obrambeni zvaničnici knjigu nisu vidjeli unaprijed, što otvara mogućnost da bi se autor mogao sučeliti sa krivičnom tužbom.

Knjigu, koja bi trebalo uskoro da izadje pod nazivom No Easy Day, napisao je 36-godišnji bivši pripadnik NAVY SEALs, koji je sudjelovao u raciji na Bin Ladena u Pakistanu. Knjiga bi bila objavljena pod pseudonimom Mark Owen.

Ovo svjedočenje iz prve ruke izmedju ostaloga kaže da je Bin Laden bio nenaoružan i da je na njega odmah pucano, što se razlikuje od zvanične verzije Pentagona.

Administracija predsjednika Obame, naime, tvrdi da su članovi elitne jedinice bili sučeljeni s Bin Ladenom u njegovoj spavaćoj sobi, i da je u njega pucano dva puta, u prsa i iznad oka, nakon što se, kako se navodi, Bin Laden pokušao dočepati oružja.
XS
SM
MD
LG