Linkovi

Clear as Day - album prvijenac Scottya McCreerya


Clear as Day - album prvijenac Scottya McCreerya
Clear as Day - album prvijenac Scottya McCreerya

Scotty, pobjednik natjecanja American Idol je prvi novi country glazbenik na prvom mjestu Billbordove liste 200 najboljih u ovoj godini

“Clear as Day” debitantski je album country pjevača Scottyja McCreeryja. U prvih tjedan dana prodan je u skoro 197 tisuća primjeraka, što Scottyja čini prvim novim country glazbenikom na prvom mjestu Billbordove liste 200 najboljih u ovoj godini. Uz to, imao je samo 17 godina, kad je album izdan, što ga čini i najmlađim glazbenikom u povijesti čiji je prvi album debitirao na vrhu ove glazbene ljestvice.

Scotty je proslavio svoj osamnaesti rođendan samo pet dana nakon izdavanja albuma, a oba je događaja proslavio besplatnim koncertom u svom rodnom gradu, kom je nazočilo skoro 15 tisuća njegovih obožavatelja.

Zbog njegovog dubokog glasa, Scottyja uspoređuju sa Joshom Turnerom i Randyjem Travisom. Njegovi glazbeni utjecaji bili su George Strait, Jamey Johnson, Merle Haggard, te Johnny Cash. Usljed takvih utjecaja, Scotty misli da njegov album sadrži dobru kombinaciju modernih i tradicionalnih stilova. Uz to, dodaje on, pjesme vrlo vjerno predstavljaju njegov život i vrijednosti: "Ne bih snimio pjesmu koja ne predstavlja mene, i to je ono što sam želio postići na ovom albumu. Stvoriti nešto što zaista predstavlja mene kao osobu, i mislim da svaka od pjesama na ovom albumu nešto govori o meni".

Bio je to singl “I Love You This Big”, sa albuma “Clear as Day”, koji je debitirao na 32-om mjestu Billboardove hot country ljestvice, što je najbolji rezultat za nekog novog glazbenika od 1984 godine. Nakon što je završio turneju American Idol Live, Scotty se vratio kući kako bi završio posljednju godinu srednje škole. Kaže da planirta ići na koledž, i istovremeno se posvetiti svojoj glazbenoj karijeri. Drugi singl sa ovog albuma trenutno se penje na country ljestvicama. Scotty objašnjava zašto je htio snimiti ovu skladbu: "Moj drugi singl “The Trouble With Girls”, vjerojatno je moja najdraža pjesma na ovom albumu. To je jedna od onih melodija koje vam ostaju u glavi, čak sam uhvatio samog sebe kako ju pjevušim dan nakon što sam poslušao demo snimku. Riječi su također jako dobre, tako da pjesmu cure žele čuti, ali i deckima se sviđa, te sam tako odlučio da bi bilo dobro da je uvrstim na album".

XS
SM
MD
LG