Linkovi

Schwarzeneggerova nova karijera: Politički analitičar


Glumac i bivši guverner Kalifornije-sada politički analitičar na univerzitetu južne Kalifornije
Glumac i bivši guverner Kalifornije-sada politički analitičar na univerzitetu južne Kalifornije

Novi Schwarzenegerov institut za državnu i globalnu politiku će promovirati praktična rješenja, koja Schwarzenegger zove post-stranačkim.

Bivši guverner Kalifornije i nekadašnja filmska zvijezda Arnold Schwarzenegger je započeo novu životnu karijeru, karijeru političkog analitičara. On je ove sedmice organizirao prvi forum na svom novom institutu pri Univerzitetu južne Kalifornije.

Kampus univerziteta južne Kalifornije je nova scena za holivudsku zvijezdu, koja sa sobom donosi i sedmogodišnje iskustvo guvernera Kalifornije. U publici su studenti i gostujući političari, među njima bivši guverneri i senatori, kao i trenutni senator iz Arizone John McCain. Novi Schwarzenegerov institut za državnu i globalnu politiku će promovirati praktična rješenja, koja Schwarzenegger zove post-stranačkim.

Ako vjerujete da se možete koristiti samo idejama ljevice ili desnice nećete nikada krenuti korak naprijed, nećete nikada biti uspješni. To smo vidjeli u Kaliforniji i drugim saveznim državama, i vidjeli smo kako nestranačko ponašanje djeluje širom svijeta, rekao je Schwarzenegger.

On sada ima poziciju univerzitetskog profesora, iako ne predaje. Student političkih nauka Steven Welliver je iznenađen takvim imenovanjem.

Uzbuđen sam zbog šanse da naučim nešto od nekoga ko je zapravo radio nešto istaknuto.

Student Kevin Gully kaže da Schwarzenegger ima znanje koje može podijeliti.

Ako ste ikada imali dužnost kao guverner najnaseljenije savezne države i najveće ekonomije u Sjedinjenim državama, onda zasigurno imate nešto da ponudite.

Arnold Schwarzenegger se također vraća i filmskoj karijeri, sa novim filmom The Expandables 2, i drugim projektima.
Schwarzeneggerova nova karijera: Politicki analiticar
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00
XS
SM
MD
LG