Linkovi

Sastav Lady Antebellum - najnominiraniji izvođač za Grammyja u kategoriji country glazbe


Sastav Lady Antebellum na koncertu
Sastav Lady Antebellum na koncertu

Naslovna skladba s albuma „Need You Now“ nominirana je za skladbu godine, snimku godine, najbolju country skladbu, te najbolje country vokalne izvedbe

Pedeset treća godišnja dodjela glazbenih nagrada Grammy održat će se u nedjelju u Los Angelesu u Kaliforniji. Pogledajmo tko su najveći kandidati u kategoriji country glazbe.

Skladba "Free" u izvedbi sastava Zac Brown Band nominirana je za dvije nagrade Grammy, za najbolju country skladbu i za najbolju country vokalnu izvedbu. Taj je sastav prošle godine dobio svojeg prvog Grammyja u kategoriji najboljeg novog izvođača. Tu su nagradu prije njih dobila samo dva country izvođača - LeeAnn Rimes 1997. i Carrie Underwood 2007. Ove godine Zac Brown Band nominiran je četiri puta, među ostalim i za najbolji country album. U toj kategoriji suparnici su im Lady Antebellum, Jamey Johnson, Dierks Bentley i Miranda Lambert.

Za izvedbu svoje hit skladbe "The House That Built Me," Miranda Labert nominirana je za Grammyja za najbolju pjevačicu, u kategoriji u kojoj su s njom i Jewel, LeAnn Rimes, Carrie Underwood i Gretchen Wilson. Miranda je također nominirana za najbolji country vokalni duet za skladbu "Bad Angel," s Dierksom Bentleyem i Jameyjem Johnsonom. Skladatelji te skladbe Tom Douglas i Allen Shamblin su također nominirani u kategorijama najbolje country skladbe i pjesme godine.

Skladba "Macon" Jameyja Johnsona nominirana je za najbolju mušku vokalnu izvedbu, a u toj kategoriji on će se sučeliti s Tobyjem Keithom, Davidom Nailom, Keithom Urbanom i Chrisom Youngom. Ove godine sastav Lady Antebellum je najnomiraniji izvođač. Taj je trio u utrci za šest nagrada, među kojima su one za album godine i za najbolji country album.

Naslovna skladba s albuma „Need You Now,“ nominirana je za skladbu godine, snimku godine, najbolju country skladbu, te najbolje country vokalne izvedbe. Lady Antebellum i Miranda Lambert su također jedina dva country izvođača koji će ove godine nastupiti na svečanosti dodjele nagrada. Za kraj, evo sastava Lady Antebellum u izvedbi skladbe „Need You Now.“

XS
SM
MD
LG