Linkovi

Organizatori kampanje Vodoobrana Sarajeva traže vandrednu sjednicu Skupštine


Građani dolazi u park i potpisuju protestni poziv kako bi se počeo riješavati problem redukcije vode u Sarajevo, 15. septembar 2017.
Građani dolazi u park i potpisuju protestni poziv kako bi se počeo riješavati problem redukcije vode u Sarajevo, 15. septembar 2017.

Organizatori kampanje Vodoodbrana Sarajeva u ponedjeljak predaju zahtjev za sastanak sa predsjedavajućom Skupštine Kantona Sarajeva Anom Babić.

Od predsjedavajuće zahtijevaju sazivanje vandredne sjednice Skupštine, kao najvišeg organa vlasti, kako bi se otpočeo riješavati višegodišnji problem redukcije vode u Sarajevu.

Planiraju i da Babić uruče protestni poziv koji građani potpisiju ovih dana. Nadaju se da će termin sastanka dogovoriti do srijede, 20. septembra.

Za to vrijeme građani stavljaju potpis na protestni poziv kojim se traži riješavanje problema vodosnabdijevanja Sarajeva. Kampanja je pokrenuta prije sedam dana.

Anes Podić iz Udruženja Eko akcija, koje je jedan od organizatora kampanje, podsjeća na problem sa vodom u Sarajevu.

„U Sarajevo je problem višegodišnje redukcije vode ljetos eskalirao i građanima Sarajeva nikad gore nije bilo izuzevši u ratnom periodu. Nažalost, to su sve posljedice višegodišnjeg neulaganja u vodovodnu infrastrukturu”, kaže Podić.

Glas Amerike u prošle srijede je posjetio park prekoputa kantonalnih institucija u kojem građani stavljaju potpis na protestni poziv. Detaljnije možete pogledati u prilogu.​

SARAJEVO: Poziv vlastima da počnu rješavati stalni problem redukcije vode
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG