Linkovi

U Rajlovcu ubijena dva vojnika Oružanih snaga BiH, osumnjičeni izvršio samoubojstvo


SARAJEVO
SARAJEVO
Izvjestaj iz Sarajeva naseg reportera Sanela Hadzica
Prema zvaničnoj izjavi, izvjesni Enes Omeragić večeras je u sarajevskom naselju Rajlovac ubio dva pripadnika Oružanih snaga BiH, Armina Salkića i Nedeljka Radića i ranio jednog pripadnika Oružanih snaga BiH. Prema nepotvrdjenim navodima, Omeragic je pripadnik wehabija, ali se navodi kako oni koji ga poznaju, tvrde da je i narkoman.
Enes Omeragić je otvorio paljbu iz automatske puške, a nakon toga pobjegao u naselje Sokolje, mjesto u kojem je živio. Oko 22:00 Omeragić je izvršio saomoubistvo, nakon što nije uspio pokušaj pregovaranja s policijom i njegova predaja.
Armin Salkić je rođen 1989. godine i živio je u Vitezu, a Nedjeljko Radić 1981. i živio je u Nevesinju. Bili su vojni policajci, a posljednja dužnost bila im je u kasarni u Rajlovcu.
U trenutku pisanja teksta na mjesto stradanja pristizali su članovi porodice, a među njima je bio i brat jednog od vojnika.
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je izjavio da je ovo pucanj u državu.
“Jedino što u ovom trenutku mogu reći je da je pucanj u pripadnike OS BiH ustvari pucanj u državu. To ne može niko raditi, to će biti sankcionisano i nikome neće biti dozvoljeno da puca u 'uniformu”, istakao je Zvizdić. On je još dodao kako će se sačekati izvještaj Tužilaštva BiH i KS, kako bi bili jasniji motivi, razlozi i kvalifikacija događanja u Rajlovcu.
Trenutno se na terenu nalaze sve policijske službe MUP KS, Federalna uprava policije i SIPA.
XS
SM
MD
LG