Linkovi

Sarah Shourd puštena na slobodu iz teheranskog zatvora Evin


Švicarsko veleposlanstvoposredovalo u oslobađanju - iranski državni mediji priopćili da je puštena na slobodu uz 500 tisuća dolara jamčevine

Vlasti u Iranu pustile su na slobodu jednu od troje američkih državljana koji se nalaze u zatvoru već više od godinu dana. Odvjetnik troje Amerikanaca izjavio je da je trideset dvogodišnja Sarah Shourd danas puštena iz teheranskog zatvora Evin. Po njegovim riječima, njena sljedeća postaja je Oman. Iranski državni mediji su priopćili da je puštena na slobodu uz 500 tisuća dolara jamčevine. Švicarsko veleposlanstvo, koje predstavlja američke interese u Iranu, posredovalo je u oslobađanju.

Sarah Shourd je, zajedno s dvojicom prijatelja, uhićena u Iranu nakon što su planinareći prešli iračko-iransku granicu. Iranske vlasti su ih optužile za špijunažu i ilegalni prelazak granice. Njihove su obitelji insistirale da je troje američkih planinara slučajno prešlo granicu te da nisu nikakvi špijuni. Sarah Shourd je, kako su objavili iranski mediji, puštena je na slobodu iz medicinskih razloga.

XS
SM
MD
LG