Linkovi

Oslobođena Amerikanka rekla kako ni ona ni njeni prijatelji nisu počinili nikakav zločin niti se bavili špijunažom


Sarah Shourd izjavila je jučer novinarima u New Yorku da je zahvalna zbog toga što je puštena na slobodu, ali da se osjeća "slobodno samo jednu trećinu", jer su njen zaručnik Shane Bauer i njihov prijatelj Josh Fattal i dalje u teheranskom zatvoru Evin

Sarah Shourd, američka planinarka optužena za špijunažu koja je provela više od godinu dana u iranskom zatvoru, izjavila je da ni ona ni dvojica muškaraca koji su s njom uhićeni nisu počinili nikakav zločin niti se bavili špijunažom. Nazvala je njihovo uhićenje "ogromnim nesporazumom". Sarah Shourd izjavila je jučer novinarima u New Yorku da je zahvalna zbog toga što je puštena na slobodu, ali da se osjeća "slobodno samo jednu trećinu", jer su njen zaručnik Shane Bauer i njihov prijatelj Josh Fattal i dalje u teheranskom zatvoru Evin.

Dodala je kako nijedno od njih nije imalo pojma da je prešlo neoznačeno iransku granicu na sjeveru Iraka. Zahvalila je iranskom predsjedniku Mahmudu Ahmedinedžadu i vrhovnom vjerskom vođi ajatolahu Aliju Hamneiju na oslobađanju. Istovremeno je jučer u razgovoru za američku televizijsku mrežu ABC Ahmedinedžad izjavio da bi sad Washington trebao pustiti na slobodu osam Iranaca koje su Sjedinjene Države – kako je rekao – "ilegalno" uhitile.

XS
SM
MD
LG