Linkovi

Sarah Palin izgradnju džamije u New Yorku naziva "pljuskom" nedužnim žrtvama


Sarah Palin izgradnju džamije u New Yorku naziva "pljuskom" nedužnim žrtvama
Sarah Palin izgradnju džamije u New Yorku naziva "pljuskom" nedužnim žrtvama

Na twitteru bivše guvernerke Aljaske uspoređuje se izgradnja džamije u blizini Nulte točke s izgradnjm srpske crkve na srebreničkim poljima smrti. Sarah Palin kritizira stav predsjednika Obame da je izgradnja tog centra stvar vjerskih sloboda

Debata oko eventualne izgradnje Islamskog centra u blizini mjesta terorističkih napada od 11. rujna 2001. godine u New Yorku ne samo da se nastavlja, nego poprima i sasvim novu dimenziju. Sarah Palin to naziva “pljuskom” nedužnim žrtvama te krizitira stav predsjednika Obame da je izgradnja tog centra stvar vjerskih sloboda.

“Kako drugačije to objasniti nego da on jednostavno ne razumije da je to vrlo osjetljivo pitanje,” rekla je Sarah Palin.

Na twitteru bivše guvernerke Aljaske uspoređuje se izgradnja džamije u blizini Nulte točke s izgradnjm srpske crkve na srebreničkim poljima smrti.

I drugi republikanski čelnici govore o toj temi, poput Newta Gingricha:

“Nacisti nemaju pravo postaviti znak kod muzeja holokausta u Washingtonu.”

Međutim, priopćenje demokratskog čelnika u Senatu, Harry-a Reida, pokazalo je svu kompliciranost položaja u kojem se nalazi predsjednik Obama. Senator Reid je preko svog glasnogovornika poručio kako “"…prvi amandman američkog Ustava jamči slobodu vjere. Senator Reid poštuje tu odredbu, ali misli da se džamija treba graditi na drugom mjestu.

Senator Reid je kandidat na kongresnim izborima koji će se održati u studenome, ali će se morati dobro pomučiti da sačuva mjesto. Predsjednik Obama se prvo zauzeo za pravo muslimana da sagrade džamiju na tom osjetljivom mjestu, a tu je izjavu kasnije djelomično povukao.

Inače, 68 posto Amerikanaca protivi se izgradnji Islamskog centra na udaljenosti od jednog kilometra od mjesta gdje je, u terorističkim napadima, poginulo preko dvije tisuće i 600 ljudi.

XS
SM
MD
LG