Linkovi

Bivši senator Rick Santorum uključio se u utrku za republikansku nominaciju


Rick Santorum na jednom skupu u Iowi
Rick Santorum na jednom skupu u Iowi

Pedeset trogodišnji Santorum često posjećuje savezne države koje su ključne za predsjedničke izbore kao što su Iowa, New Hampshire i South Carolina

Bivši američki senator Rick Santorum posljednji je u nizu republikanaca koji se i službeno pridružio utrci za nominaciju Republikanske stranke na predsjedničkim izborima sljedeće godine. Govoreći danas u svojoj saveznoj državi Pennsylvaniji Santorum se zahvalio svojim pristašama rekavši kako se kandidira 'zato jer ima hrabrosti da se bori za Ameriku'. Dodao je kako predsjednik Obama nije dobro obavio posao vodeći zemlju i optužio ga je da uništava ekonomiju i vodi slabu vanjsku politiku. Santorum je tzv. društveni konzervativac. A danas se pridružio drugim republikanskim kandidatima u nadi da će osvojiti stranačku nominaciju i suprotstaviti se predsjedniku Obamu na izborima 2012. godine.

Među drugim republikanskim kandidatima koji su dosad objavili kandidaturu nalaze se bivši guverneri Mitt Romney i Tim Pawlenty, bivši predsjedatelj Zastupničkog doma Newt Gingrich i kongresnik iz Teksasa Ron Paul. Pedeset trogodišnji Santorum često posjećuje savezne države koje su ključne za predsjedničke izbore kao što su Iowa, New Hampshire i South Carolina. Međutim nedavna Gallupova anketa pokazuje da nije osobito popularan među republikancima - da ima samo 2 posto podrške. Santorum je odslužio dva mandata u Senatu prije negoli je poražen na izborima 2006. godine. Sarah Palin, bivša guvernerka Aljaske, inače dopredsjednička kandidatkinja Johna McCaina na izborima 2008. godine, još nije objavila hoće li se uključiti u predsjedničku utrku ili ne.

XS
SM
MD
LG