Linkovi

Optužnica protiv Sanjina Sefića i drugih


Sanjin Sefić
Sanjin Sefić

Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) podiglo je optužnicu protiv Sanjina Sefića, njegove sestre Sare te pomagača Dine Alića, Amara Salihovića i Sauda Nišića.

Sefić se tereti za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su život izgubile dvije sarajevske studentice Selma Agić i Edita Malkoč.

Prema optužnici, Sefić je 10. oktobra 2016. godine vozeći brzinom od 105 kilometara na sat prošao kroz crveno svjetlo kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu pri čemu je udario u pješakinje, nakon čega je jedna studentica preminula na mjestu nesreće, a druga u bolnici.

Sefić je odmah nakon toga pobjegao sa mjesta događaja pri čemu je počinio krivično djelo neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nezgode, navodi se u optužnici.

Prema optužnici tužilaštva KS, Sara Sefić, Dino Alić te Amar Salihović terete se da su pomogli Sanjinu Sefiću pri bjekstvu iz države, odvezavši ga prema graničnom prelazu Uvac, nakon čega je Sefić napustio Bosnu i Hercegovinu (BiH).

Sefić je uhapšen je u Srbiji dva dana nakon bjekstva, a srbijanske vlasti su ga nakon tromjesečnog pritvora izručile BiH.

Sarajevska policija je u proteklih nekoliko godina više puta evidentirala Sefića kao prekršioca saobraćajnih propisa, od kojih je se izdvaja vožnja u pijanom stanju, prekoračenje dozvoljene brzine te prolasci kroz crveno svjetlo.

Optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu u Sarajevo na potvrđivanje.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG