Linkovi

Sanders traži novo brojanje glasova u Iowi


Demokratski predsjednički kandidat Bernie Sanders
Demokratski predsjednički kandidat Bernie Sanders

Senator Bernie Sanders formalno je zatražio od Demokratske stranke Iowe da ponovo prebroji dio glasova poslije prošlonedjeljnih kokusa - stranačkih skupova u toj državi.

Sanders traži da se ponovo broje glasovi sa 28 biračkih mjesta, gdje njegovi saradnici vjeruju da je senator oštećen za broj delegata.

“Dok je novo brojanje samo prvi korak u procesu i ne očekujemo da promijeni sadašnji zbir, ono je neophodno da bi građani Iowe mogli da imaju povjerenja u konačne rezultate kokusa", izjavio je visoki savjetnik Bernija Sandersa, Jeff Weaver.

Sanders je, za minimalan procenat glasova, izgubio stranačke izbore u Iowi od Petea Buttigiega. Rezultati su kasnili danima zbog tehničkog kolapsa u prikupljanju rezultata sa glasačkih mjesta.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG