Linkovi

Ivo Sanader u rukama hrvatskog pravosuđa


Policijska kolona vozila s Ivom Sanaderom
Policijska kolona vozila s Ivom Sanaderom

Bivšeg premijera tereti se za osam kaznenih djela - zlouporabu položaja i ovlasti, primanje mita i udruživanje u zločinačku organizaciju

Bivši premijer Ivo Sanader se vratio u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Bregana kojim je napustio zemlju u prosincu prošle godine.

Put od 420 kilometara od Salzburga gdje se nalazio u ekstradikcijskom pritvoru do Zagreba prešao je u automobilu pod policijskom pratnjom. Iz austrijskog pritvora krenuo je oko 18 sati u pratnji austrijske specijalne policije koja ga je u tunelu u Karavankama na austrijsko slovenskoj granici isporučila slovenskoj policiji. Slovenska policija ga je prepratila kroz Sloveniju do hrvatsko slovenske granice gdje ga je preuzela hrvatska policija.

Nešto prije 22 sata stigao je u zagrebački zatvor Remetinec. Iz sigurnosnih razloga smješten je u žensko krilo remetinečkog zatvora i nalazi se sam u sobi.

Bivšeg premijera tereti se za osam kaznenih djela - između ostalih za zlouporabu položaja i ovlasti, poticanje drugih na zločin, primanje mita, udruživanje u zločinačku organizaciju. Službeno su otvorene četiri istrage.

Nakon što je prvo zatražio od Austrije zaštitu, tvrdeći da se protiv njega u Hrvatskoj vodi politički postupak, Ivo Sanader je početkom lipnja povukao žalbu na odluku o izručenju. Bivši premijer napisao je pismo kojim je zatražio izručenje. "Budući da se posljednjih dana moje ime vezuje uz moguće negativne konotacije naših pregovora s EU, želim vrlo jasno reći da je Republika Hrvatska zaslužila što hitniji završetak pregovora" - napisao je u pismu bivši premijer Ivo Sanader.

Od ranije znamo za Supermena, ali Superpas? Ovo što gledate je snimka tjedna u Americi. Iako ima samo šest kilograma žive vage Paco je proglašen superpsom! Sve se dogodilo u jednom dućanu u Kaliforniji. Dvojica naoružanih i maskiranih pljačkaša sve su isprepadali osim mirnog i uvijek pospanog psića. Paco ne samo da je napadao razbojnike u dućanu nego je ih je istjerao i zaganjao i na ulici?! Tako je ovaj pas, ne veći od štruce kruha, postao legenda i zasluženo je dobio svoj ogrtač Superpsa!
XS
SM
MD
LG