Linkovi

Samsung predstavio novu liniju pametnih telefona


DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor za informacione tehnologije i mobilne komunikacije kompanije Samsung drži novi pametni telefon te firme Samsung Galaxy Fold tokom predstavljanja u San Franciscu
DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor za informacione tehnologije i mobilne komunikacije kompanije Samsung drži novi pametni telefon te firme Samsung Galaxy Fold tokom predstavljanja u San Franciscu

Samsung je promovisao najnoviju liniju smartfona. Jedan od najuspješnijih proizvođača smartfona nada se da će izazvati novi bum na za sada mirnom tržištu. Ekipa Glasa Amerika bila je na promociji u San Franciscu i otkriva koje su novine.

Južnokorejska kompanija električnih uređaja Samsung želi da zatalasa tržište. Pokazali su novu formu smartfona - savitljiv telefon, zvani Galxy Fold.

“Veličina ekrana je i u sušitni limitirana veličinom aparata, sve do sada. Sa Galax Foldom stvaramo novu dimenziju za vaš telefon, i za vaš život“, kaže Justin Denison, iz marketinga Samsunga.

Kada se zatvori, Fold je smartfon. Kada se otvori, postaje prostran tablet. Korisnik može da otvori tri aplikacije u isto vrijeme. Planirano je da u prodaju uđe krajem aprila i koštaće skoro 2.000 dolara.

Samsung, svjetski lider u prodaji smartfona, takođe je promovisao novu liniju Galaxy telefona, koju je započeo prije deset godina sa Android operativnim sistemom.

“Nijedna kompanija nije više uradila da postavi smartfon u centar naših savremenih života”, rekao je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor Samsunga.

S10 imaće tri modela, S 10e, S10 i S 10+. S10 ima veći ekran, bateriju koja duže traje i više kamera nego prethodni Galaxy modeli. Kompanija će prodavati i S10 za 5G, najnoviju brzu mrežu na kojoj se sada radi.

S10 ima za sada najbrži ultrazvučni skener otiska prstiju, koji pomoću zvučnih talasa sa prsta otključava aparat. Telefon takođe može da bude punjač za druge aparate. Linija S10 kreće u prodaju 8. marta. Što se cijene tiče, Samsung ide na najskuplji dio tržišta, na kome dominira Apple, sa početnom cijenom od 749 dolara.

Sa novim modelima, Samsung tvrdi da je pionir u novoj eri telefonije, ali to ostaje da se vidi.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG