Linkovi

In the Zone - novi album saksofonista Richarda Elliota


In the Zone - novi album saksofonista Richarda Elliota
In the Zone - novi album saksofonista Richarda Elliota

Album In the Zone posvećen je glazbenim korijenima Richarda Elliota

Sve se jednom vrati na svoj početak, barem kad je u pitanju tenor saksofonist Richard Elliot, koji je obilježio 25-tu godišnjicu svoje glazbene karijere novim albumom pod naslovom In the Zone, posvećenom njegovim glazbenim korijenima.

Nakon što se popeo na vrh pop jazz zanra, Richard Elliot se prilikom snimanja albuma pod nazivom In The Zone fokusirao na svoje Rhythm and Blues utjecaje. Skladbe na tom albumu je uglavnom napisao on sam, inspiriran jazz i funk glazbom koju je slušao u svojoj mladosti. On kaže da su ga te skladbe posjetile na njegove glazbene heroje koje je tada slušao i gledao uživo na koncertima, te je osjetio ogromnu radost što mu se pruža prilika slijediti njihov put. Elliot je počeo svirati saksofon kad mu je bilo 11 godina jer mu se, kako se prisjeća, svidio neobičan izgled i dizajn tog instrumenta. Nakon srednje škole radio je kao studijski glazbenik,snimajući s vodećim R&B glazbenicima 1970-tih, uključujući Smokeyja Robinsona i Natalie Cole. Elliot je bio i član sastava Tower of Power te je nastupao na turnejama s Hueyjem Lewisom i njegovim sastavom The News, nakon čega je objavio svoj debitanski album Trolltown.

U svojoj 51-voj godini, Richard Elliot i dalje je naklonjen klasičnim R&B melodijama iz njegove mladosti. Gledajući unatrag na godine koje je posvetio glazbi, on je uvjeren da je to bilo vrijedno uloženog truda. Elliot kaže da ne mjeri svoju karijeru na osnovi prodaje albuma, popularnosti i novca, već na osnovu osobnog i glazbenog razvoja i prilika da snima i nastupa na koncertima. Jedan od vrhunaca njegovog novog albuma In the Zone je obrada čuvene skladbe Marvina Gayea pod naslovom Inner City Blues (Makes Me Wanna Holler).

XS
SM
MD
LG